Beslut som väcker relationer till liv

Att säga hejdå för en längre tid till dom man älskar kan vara rätt svårt. Speciellt om man redan har det svårt med separationer. Jag gillar att ha mina kära på kort avstånd så att dom har möjlighet att rädda mig när jag står vid ett svårt vägskäl eller kanske i ett känslomässigt kaos. En känsla av trygghet behöver vi alla. Jag har nog alltid varit en väldigt trygghetssökande person, som alltid velat ha en trygg hand för att våga satsa på något. För mig är det svårt att släppa det trygga, även fast jag inser att jag antagligen behöver det just för att börja känna tillit till mig själv.

Vi har haft underbara hejdå stunder. Tyvärr har vi inte kunnat träffa alla som jag hade velat, eftersom vissa bor en bra bit bort. Men å andra sidan vet jag att dom personerna alltid kommer vara med mig vart jag än går, och jag med dom. Och fantastiskt nog har jag till och med fått bättre kontakt med vänner och familj nu när vi bestämt oss för att göra den här resan. Eller så är det så att bara för att vi kommer vara borta länge, så inser man tydligare vilken fin kontakt och vilka starka band vi har till varandra. Man liksom förstår att livet är nu, och att vi behöver ta hand om varandra. Jag tror också att när man verkligen möter sig själv i en sådan här stor förändring som resan är för mig, blir man mer sann mot sig själv, och därmed mer mottaglig för att bjuda in andra. Det är rätt underligt att det blir så, men också rätt förståeligt eftersom det är så lätt att i överlevnadssyfte hamna i sin egen hamster-rullning. Man glömmer titta upp av olika anledningar. Ibland handlar det till och med om att man inte orkar titta upp. Livet. Jag kommer nog alltid vara en sökare efter mig själv och mina egna sanningar. Och ju mer jag söker desto mer kontakt får jag med mig själv och andra. Och det är kontakten som är meningen med mitt liv, det är min största insikt. Starkare band.

Jag är så glad för alla möten och avsked innan avfärd.. Tack !! Jobbet tackade av mig jättefint, jag fick fina presenter och stora ord med mig. Kramar och mycket värme. Även fast jag kände mig klar med jobbet, så kommer jag sakna Rehband Center och framförallt kollegorna. Tack för en fin tid. Tobias har även sagt hejdå till sitt nystartade företag som han och hans vän drivit i ungefär ett år. Dom har verkligen kämpat tillsammans för att gå runt ekonomiskt. Och att behöva lämna det har varit ett tufft men nödvändigt beslut för att behålla sin hälsa. Inte har det känts lättare att lämna företaget nu när det hårda slitet börjat ge ekonomiska resultat. Men som sagt så gör vi inte den här resan för pengarnas skull, utan för att få tillbaka hälsan.

Vi har såklart också kramats mycket med våra familjer, träffat vänner och sagt hejdå för en längre tid. Min syster Josefina har kommit från Göteborg för ett sista hejdå, och vi har som alltid haft väldigt mysigt. Tårarna rinner alltid överdrivet mycket för henne när vi säger hejdå. Vi har samlats både med Tobias familj samt hittat på andra roliga grejer, ätit middagar och umgåtts mer än vanligt. Vi har rundat av och reflekterat över en massa minnen med en underbar vän som introducerade oss för dubbelfriterade sötpotatispommes, en helt ny värld! Det har varit väldigt speciella hejdå möten som stärkt våra band ytterligare. Längs vägen kommer vi givetvis träffa många andra vänner och bekanta. WOW ! Tack alla för allt fint stöd. Vi känner kraft eftersom ni finns i våra liv.

Leave a Reply