Nästa land?

Här kommer en uppdatering om vart vi är på resan och hur det gått, håll i dig : )

Nu har vi tagit oss hela vägen från Stockholm till Karlskrona, och sedan båten över till Polen. Vi har varit ute drygt en månad nu, och även fast vi stannat över hos en del vänner och släkt så börjar det kännas i både kropp och knopp att vi varit hemifrån så pass länge. Vi har grym träningsvärk i både ben, rumpa och rygg, men vi börjar också bli trötta mentalt. Vi stöter på varandras svagheter, och trampar varandra på tårna. Vi möter också dom lite “värre” egenskaperna som kommer fram vid trötthet och rädsla, och försöker hantera dom på bästa sätt. Vi försöker acceptera att det kommer bli många såna stunder där vi hamnar i klinch, och det får så vara.

Från Västergötland ner till Småland har det varit många dagar och nätter utan en riktig dusch och bekvämligheter. Vi har badat i KALLA sjöar och använt naturen som toalett.
Innan vi kom till Polen regnade det också mycket dom två sista veckorna, och det var väldigt blåsigt. Tålamodet har varit kortare än vanligt och vi är inte riktigt på samma topp som de första två, tre veckorna. Våra kroppar börjar nog känna av förändringen nu när det gått så pass lång tid. Kanske är det nu kroppen förstår att den behöver anpassa sig till nya förhållanden. Förändring kräver sin tid och sitt tålamod, oavsett om det är fysiskt eller mentalt.

 

 

 

Att cykla genom Sverige har varit ganska enkelt ändå för oss som är vana frilufsare. Eftersom vi har allemansrätten är det oftast inga problem att hitta ställen att tälta på. Här behöver vi inte leta och planera med campingplatser eller vandrarhem. Det är inte förrän vi börjar känna oss trötta som vi ens börjar leta efter någonstans att sova, och då hittar man ganska enkelt en sovplats om man bara tittar sig omkring en liten stund. Vi har ju så mycket skog och allmän mark i Sverige så det brukar aldrig vara några problem. Småland har riktigt fina skogar att tälta i och vi har trivts ordentligt längs vägen. Det blev även ett kärt besök i Eksjö hos Tobias kusiner, magiskt att mötas i vuxen ålder efter många år utan att se varandra. Småland levererade minst sagt.

 

 

Att frilufsa utomlands är väldigt nytt för både mig och Tobias. I Polen blir det andra regler och mycket knepigare att be om hjälp när vi kör fast. Så hur går det ?

En vecka har gått här i Polen och det är UNDERBART !!

 

 

Solen skiner, och värmen känns precis som om vi vore i Spanien. Vi har besökt dom vita stränderna i Sopot, och cyklat genom den vackra skogen och landsbygden. Under dom första nätterna har vi bott på camping. Solbrända och nöjda med att vi lyckades hitta fallskärmsklubben i Elblag, har vi nu landat i gemenskapen här och Tobias har fått hoppa av sig.

 

 

 

 

 

Här stannar vi gratis tre nätter och bara njuter av att ha kommit såhär långt. Elblag som stad är otroligt fint ! Jag är positivt överraskad över hur vackert det är i Polen. Hit kommer jag resa många fler gånger. Det är dessutom väldigt billigt så vi har unnat oss flera restaurangbesök på vägen för att få lite omväxling på den enformiga mat vi  annars äter längs vägen. Mer om mat och näring längs vägen kommer i ett annat inlägg.

Om en vecka ska vi nå Poznan, där vi ska möta upp Alex som är en mycket kär vän till oss. Han ska visa oss den Polska kulturen, och visa oss den typiska Polska maten. Mums !! Här serveras det rejäl mat verkar det som : )

Nu ska vi njuta vidare av fallskärmskulturen här på Aeroklub Elblaski

 

Leave a Reply