Hur känns det att bara trampa och trampa

Vi har förklarat hur det fungerar med mat, cyklar och ja diverse praktiska tillvägagångssätt på vår resa. Men hur känns det? Hur känns det att trampa trampa och återigen trampa…

I vår bloggpost om mat nämndes att quinoa och kikärtor framkallar hemskt enformiga och jobbiga känslor.

Vi vill inte se skiten längre.. Vi har dragit fram det där trangiaköket så många gånger nu. Och lagat samma måltid om och om igen. Dessutom tar det tid att rota fram och stödet på min cykel gick av redan från början på grund av för mycket vikt så en av oss måste hålla i cykeln medan den andra tar fram köket plus mat.
Dessutom ska det diskas eller åtminstone sköljas ur ordentligt samt torkas rent från sot. Nu låter det som världens grej att laga mat och det är det!
På tur får det gärna gå snabbt och mackor med jordnötssmör har varit en lifesaver i många jobbiga situationer. Men när man väl hungrig, trött och svettig får sitta ner och dricka lite juice tillsammans med en väl lagad måltid på potatismos och quornfileer känns livet toppen.

Att få slappna av och uppleva den stressfria naturen medan jag förbereder en portionskaffe och Clara avrundar måltiden med en banan är en riktig välsignelse!
Sammanfattat kan vi nog båda väga in att matlagningen i sig kan kännas strulig när man väl är hungrig men så fort buljongen är i vattnet och flåset har lugnat sig är måltiderna längs resan bland det absolut bästa som finns!

Nätterna är också fantastiska tillsammans med skogens alla ljud, dagens prestationer, och ibland med klarvakna stunder av funderingar och spetsade öron. Tyvärr har vårt ena thermarest – liggunderlag “poppat” redan i Sverige och serverar oss mer som en badkorv snarare än ett liggunderlag. Så vi turas om med att sova på en i övrigt jätteskön luftsaccosäck men som ej går att vända sig på.


Det som tog längre tid att vänja sig vid är brist på duschar även om vi duschar på campingar eller lyckas bada i en små sjöar. Men till skillnad från Stockholm är de flesta städer ej byggda på vatten och hygienen får anpassas därefter. Givetvis också toabesöken, där det inte riktigt är samma sak som att närsomhelst kunna gå upp mitt i natten för att uträtta sina behov. Det är bara att kråla sig ut bland myggen med en toarulle och göra det man ska göra. Det tog längre tid att vänja sig vid men är inte alls så jobbigt som vi tänkte att det skulle vara från början.

Så efter en månad eller så var vi vana vid såväl skogssömn, annorlunda hygien samt matlagningsrutiner. Det märks dock hur snabbt man anpassar sig så fort vi stannat mer än 2 – 3 dagar och tröskeln för att komma igång igen redan är högre än innan. Det är den tröskeln som är värst, att gå igenom det vi går igenom är inte alls lika jobbigt som tanken av att gå igenom det när man sitter i en skön soffa. Nu har vi dock snart vant oss vid att tröskeln går upp och ner och att den enda medicinen är “just do it”.

På dagarna känns det mesta ganska normalt, redan från start. Fälten ser likadana ut och byarna likaså. Givetvis dyker fantastiska hus och trädgårdar upp emellanåt men utöver dessa stunder och matlagningen så sitter man bara och gör just det vi bestämde att vi skulle göra, trampa.

Vi pratar, tänker och funderar på allt mellan himmel och jord från morgon till kväll. Det är först när vi stannar till mer än en dag på samma ställe som man märker vilken process vi går igenom. Allt känns som vanligt tills man får köra lite musik genom en nyladdad telefon på en camping och gå igenom vad man tycker och tänker.
ALLT ÄR UPP OCH NER! ALLT ÄR KAOS!


Som vi har skrivit tidigare vet vi dock exakt hur nödvändigt dessa förvirrade känslor och tankar är för att i sin tur komma närmre vårt mål; att förändra våra liv, på riktigt! ❤

 

2 thoughts on “Hur känns det att bara trampa och trampa

  1. SUSSIE CHRISTIANSSON Reply

    Ni är helt fantastiska!! Tack för att ni låter oss vara med på er resa 😍

    • changingthestory Post authorReply

      Vi är så tacksamma för att du är med oss och tack igen för donationen. Det gör otroligt mycket för våran fortsatta resa <3 😀

Leave a Reply