Att byta livsmönster

ÄNTLIGEN är vi påväg att byta alla våra saker mot det vi upplever som frihet. I helgen har vi rensat allt vi äger och har. Jag bara älskar att rensa och blir av med saker. Jag började rensa för fyra år sedan. Alla saker. Alla kläder. Allt yttre. Jag sålde min lägenhet. Började rensa upp i mitt liv. Sen tog jag mitt lilla pick och pack och flyttade till Stockholm. Sen dess har jag inte köpt på mig så himla mycket egentligen. Bara rensat. Det känns precis som att jag har letat efter mig själv i all denna röra, och sakta, i takt med att jag skalat av, återfunnit kontakten med mig själv. En häftig, omtumlande inuti-resa.

Sista veckan här i Hässelby sover vi endast på tunna madrasser på golvet. Det är rätt mysigt. Vi tänder ljus och visualiserar om framtiden. Nu är det inte långt kvar. Drygt en månad.
Jag är så förväntansfull på vad som ska fyllas på i det tomrum som sakerna lämnar. Kommer vi sakna det liv vi haft? Kommer vi få uppleva känslor, tankar, beteenden som vi tidigare gömt i konsumtionens glada dagar? Vem är jag? Vem är du? Så kul att upptäcka. En sak jag är säker på i är att jag kommer få nya perspektiv på livet. Men vad det innebär, det vet jag inte nu, och det gör allt mer spännande.

Kommer förstås sakna Hässelby. Speciellt din magiska skog. Den här bilden är från i helgen. Tack för en sista mysdag.

Idén att faktiskt göra det kom till oss för ungefär fyra månader sen. Men det är egentligen nu i helgen som vi faktiskt börja förbereda oss. Vi flyttar ur lägenheten. Vi mailar eventuella sponsorer. Fixar utrustning. Vi säger upp abonnemang som vi inte behöver. Fixar försäkring. Besöker tandläkaren (drar ut en visdomstand :O)

Vi provar. Det är ju inte värre än att man får vända hem igen : )

Leave a Reply