En bit påväg..

Vårt första lite längre stopp gjorde vi i Nyköping, på Nyköpings fallskärmsklubb. Resan dit var minst sagt kämpig. Vi behövde övernatta två nätter i vårt sommartält, i MINUSGRADER. Det var hemskt. Ja, kylan om nätterna var nog det som tog mest kraft från oss. Att cykla var inga problem, det var bara härligt, och som tur var hade vi sol om dagarna. Väl på klubben blev vi ordentligt mottagna med många nyfikna leenden och många kramar. Fantastiskt känsla. Endel visste om våran resa, andra inte. Endel blev ordentligt förvånade, andra lyriska av intresse. Tobias gjorde sitt först hopp för i år, och han mådde som en prins. Att möta sin rädsla har blivit ett återkommande ämne i hans liv, och har blivit en utmaning även för mig sen jag träffade honom.

Det är där vi utvecklas. Vi behöver vara kvar i jobbiga stunder och situationer för att lära oss bilda nya mönster. Vi behöver få nya minnen som säger till oss att det går att göra på andra sätt än att följa det mönster som vi alltid gjort. Att göra någonting annorlunda, varje dag. Om det så är att byta ut sin vardagliga frukost till något annat, eller om det är att duscha i kallt vatten istället för varmt. Det är förändring, för det skapar nya tankebanor. Och det är dit vi vill för att känna att vi lever.

Att träffa alla på fallskärmsklubben var otroligt givande. Det finns så många olika människor där och jag fick med mig så mycket av olika världar. Jag gillar att se att vi alla lever så olika liv. Det känns skönt att inte alla följer samma ström och att många våga byta bana. Jag känner mig berikad och stärkt att fortsätta resan.

Längs vägen träffade vi även ett par i den lilla byn Lid. Vi stannade till för att fråga om vatten, då våra vattenblåsor och flaskor tagit slut. Det slutade med att vi satt tillsammans med dom i trädgården och fikade, lyssnade på melodikrysset och pratade om deras husdrömmar. När de fick höra om våra planer att stanna till här och där för att jobba, så sa dom att vi GÄRNA fick stanna och hjälpa till att få färdigt deras olika projekt på gården. Det hade varit PERFEKT .. OM vi inte hade en tid att passa på fallskärmsklubben. Det får bli en annan gång sa vi och sen bytte vi kontaktuppgifter. Spännande möte. Vi fick upp hoppet om att det kommer fler likadana chanser i framtiden.

Efter Nyköping kommer Norrköping. Hej så länge : )

Leave a Reply