Robens voyager 3EX – Recension

 “Wow, det är ju färgkodade tältpinnar!” var den första kommentaren när vi första gången satte upp tältet. Det visste vi redan när vi köpte tältet men fick oss en rejält positiv överraskning när vi första gången, frusna och trötta, klockan nio på kvällen i mörkret i flemingsberg skulle sätta upp tältet.

Vi hade inte provat att sätta upp det innan, vilket faktiskt är att rekommendera i de allra flesta fall. Med robens voyager x3 är det inga problem! Det tog oss 16min (ah vi tog oss tiden att klocka uppsättningen trots frustrerande situation) att sätta upp tältet från den stund när du öppnar tältpåsen, häller ut “innehållet” och börjar klia dig på huvudet tills att det är redo att öppnas för att gå in i. Senare har vi lyckats komma ner till tio minuter men oftast är vi för trötta för att orka med såna tävlingar.


(Panoramaview där Clara sitter i förtältet, det är en bild)

Då är det skönt med utrymme! Alltför många tältminnen i våra liv kantas av att man legat halvt på varann och likt risportionsrekommendationerna på paketet kan man undra bra många gånger hur små personerna som bestämt dessa rekommendationer faktiskt är.

Vi visste redan från början att vi ville ha ett 3 manna tält för att undkomma dessa farhågor. Och vilken succé! In bär vi ca 60 kg packning (ungefär 200liter) i innertältet, då vi inte vill riskera morgondagg på våra datorer i förtältet, och blåser upp varsitt liggunderlag för att sedan rymligt sova i varsin sovsäck!

För mig som 190 cm lång är detta en ovanlighet i ett smidigt snabbt uppsatt tält som endast väger 4kg!
Vill vi dessutom ha ytterligare svängrum ställer vi bara ut matväskorna i förtältet.

Förtältet är dessutom så rymligt att vi enstaka regniga dagar lagat mat i där (matlagning i förtält sker på egen risk) där en sedan suttit på en stol i förtältet och ätit medan den andra ätit “inifrån”.

Utöver praktiska små detaljer som tvättlina i taket och fickor för personliga ägodelar är tältet skogsgrönt. Nu menar jag inte det där typiska gröna 2manna tältet på sweden rock- festivalen utan ett tält som faktiskt försvinner bakom buskar och träd. För att komma fram lite billigare stealthcampar vi (campar olagligt i länder utan allemansrätt) lite då och då där det känns okej och med detta skogsgröna tält har vi bokstavligt talat försvunnit 15m in från vägen och lyckats gömma cyklarna bakom.

Är du intresserad av ett rymligt 3 manna tält på 4kg som är otroligt lätt och snabbt uppsatt samt kamouflerar sig bra i skogar finner du närmre specifikationer hos get camping.

Seriöst, tältet är skitbra!
5 av 5 stjärnor

Leave a Reply